Geobiologie

Despre Geobiologie

În timp ce în Orient Feng Shui-ul a căutat să optimizeze comunicarea energetică dintre ființele umane și mediul lor, în Occident au început să apară studii care analizau radiațiile generate de Pământ, pentru a înțelege influența forțelor electromagnetice asupra corpului nostru. Așa a aparut Geobiologia, știința care se ocupă cu studiul sănătății habitatului, a influenței mediului asupra sănătății omului. 

 În Grecia antică găsim primele tratate despre apă, pământ și vânt, care vizează evitarea zonelor geopatogene, cu radiații nefavorabile pentru sănătatea noastră şi a mediului.

Anticii considerau că locaţia pentru construirea unei case sau ridicarea unei clădiri nu ar trebui aleasă la întâmplare, ci ar trebui să ia în considerare anumiți parametri de mediu, cum ar fi natura subsolului, curenții de apă. Știau terenurile nebenefice în care nimic nu crește și au evitat să își construiască grajdurile și locuințele acolo.  Alegerea locației a avut drept scop optimizarea bunăstării locuitorilor.

Referitor la sănătatea mediului găsim două tipuri de radiații, radiațiile naturale și cele create de om, numite radiații artificiale. Radiațiile naturale sunt emanate de pământ, modificările lor pot crea variații în câmpul electro-magnetic al pământului. Aceste variații pot fi cauzate de modificări de origine geofizică, rețele geomagnetice și radioactivitatea mediului. Alterările geofizice includ:

  • apele subterane (pungi de apă, acvifere, cavități sau infiltrații subterane),
  • falii geologice (fracturi subterane ale straturilor pământului, produse prin efectul forțelor seismice și tectonice)
  • rețele geomagnetice care sunt linii de forță și provin din direcții magnetice diferite.

Cele mai cunoscute rețele geomagnetice sunt Liniile Hartman, Liniile Curry și Liniile Peyre.

sound-meditation-tibetan-singing-bowl-VECWPNZ.jpg

Consultatii

Pentru consultații Geobiologice recomand geobiolog și bioterapeut

Sorinel Vincenziu Balan,

absolvent al Scolii franceze de Geobiologie din Paris, promoţia Leonardo da Vinci.

Date contact: 0723302578